Božićno drvce u grotlu Crvenog jezera

Prava senzacija u Crvenom jezeru u Imotskom, ovih blagdana izmamit će Imoćane na noćnu šetnju zahvaljujući imotskom planinarskom društvu.

Članovi HPD-a “Imotski” uz blagoslov Turističke zajednice “Imota” došli su na atraktivnu ideju da okite Božićno drvce u grotlu najdubljeg hrvatskog jezera.

Uz vodstvo Speleo odsjeka HPD-a “Imotski”, okomitom i opasnom vertikalom, desetak planinara i speleologa spustili su se noseći u ruksacima lampice i ukrase kako bi svijetu za Božić poslali najljepše pozdrave iz Imotskog.

Sunčano predblagdansko vrijeme išlo je na ruku kreativnim imotskim planinarima pa su se od glavne vidilice do mjesta na kojem se ukrašavalo Božićno drvce uz pomoć užeta i opreme spustili bez većih poteškoća.

Više od stotinu metara svjećica uz ostale dekoracije, ukrasilo je prirodno stablo na padini Crvenog jezera uz znatiželjnike okupljene na glavnoj vidilici koji su pratili akciju.

Dobro raspoloženje ipak nije umanjilo sigurnost na koju je pazio voditelj akcije, pročelnik Speleo odsjeka imotskog planinarskog društva, Branimir Jukić uz koordinaciju kolega speleologa i gorskih spašavatelja, pripadnika HGSS stanica Split i Makarska.

Ostali “laici” za speleo akcije, planinari koji su uz izvrsnu koordinaciju voditelja prisustovali ukrašavanju i realizaciji ideje, još jednom su pokazali kako znaju što je pravi marketing za Društvo i zavičaj i kako poslati najbolju Božićnu čestitku.

Tekst: Josipa Rimac Vlajčić

Foto: Jakov Kalajžić i HPD Imotski