Radionice modelarstva i robotike u Cisti Velikoj

Zajednica tehničke kulture grada Splita je danas u Cisti Velikoj održala radionice modelarstva i robotike za djecu tamošnje osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”. U objema radionicama je sudjelovalo ukupno 20 učenika škole.

Radionica modelarstva je održana pod mentorstvom profesora Martina Olujića, predsjednika ZTK grada Splita.

Radionici je prisustvovalo 10 učenika petih i šestih razreda, koji su pomoću Unimata i ručnih alata ispilili i obradili dijelove šperploče kako bi izradili funkcionalne držače za ubruse.

Radionici robotike je također prisustvovalo 10 učenika petih i šestih razreda iste škole. Oni su usvojili elementarna teorijska znanja s područja mehanike, elektronike i programiranja, te ista primijenili pri izradi uređaja – sušila za ruke. Radionicu je vodila Ella Rinčić, stručna suradnica u ZTK grada Splita.

Prije početka radionica, prisutne je pozdravio tajnik ZTK grada Splita, Tomislav Nikolić. On je istaknuo ciljeve ovih radionica: promidžbu radionica tehničkih aktivnosti koje ZTK grada Splita redovito provodi, te uključivanje i učenika s područja izvan grada Splita u navedene aktivnosti.

  Tajnik ZTK grada Splita

Tomislav Nikolić